Toplotne črpalke Panasonic

Panasonic je z več kot 30 leti izkušenj in prodajo v več kot 120 držav po vsem svetu nedvomno eno vodilnih podjetij na področju sistemov za ogrevanje in hlajenje. Z raznoliko mrežo proizvodnih obratov ter obratov za raziskave in razvoj Panasonic ponuja inovativne izdelke z visokotehnološkimi rešitvami, ki predstavljajo standard za klimatske naprave po vsem svetu. In ker je Panasonic globalno razširjeno podjetje, zagotavlja odlične mednarodne izdelke, ki ne poznajo meja.

PREDSTAVLJAMO VAM TOPLOTNO ČRPALKO ZRAK – VODA AQUAREA

Toplotna črpalka zrak-voda serije Aquarea za uporabo v gospodinjstvih in v komercialne namene.
Serija toplotnih črpalk Aquarea, ki ponuja zmogljivosti od 3 kW pa vse do 16 kW, predstavlja najobsežnejšo serijo na tržišču in vam bo zmeraj na voljo, ne glede na vaše zahteve glede ogrevanja in hlajenja. Rešitve so primerne tako za novogradnje kot za obnovitvene projekte in so stroškovno učinkovite ter okolju prijazne.

Tri rešitve Aquarea za nizko porabo energije

Aquarea High Performance za domove z nizko porabo energije. Od 3 do 16 kW. Naša visoko zmogljiva toplotna črpalka Aquarea je dobra rešitev za hišo z nizkotemperaturnimi radiatorji ali talnim ogrevanjem. Glede na potrebe lahko deluje kot samostojna enota ali v kombinaciji z obstoječimi plinskimi oz. oljnimi ogrevalnimi sistemi. Ta nova rešitev je idealna za domove z nizko porabo energije.

Aquarea T-CAP. Od 9 do 16 kW. Če je vaša prva skrb ohranjati nazivno zmogljivost ogrevanja pri temperaturah, ki padejo tudi pod -7 °C oz. -15 °C, potem izberite sistem Aquarea T-CAP. Ta bo vedno poskrbel za zadostno zmogljivost ogrevanja hiše – brez pomoči zunanjega grelnika in tudi pri izjemno nizkih temperaturah. Aquarea T-CAP pri še tako nizkih temperaturah ohranja visoko učinkovitost in visoko zmogljivost ogrevanja. S sistemom Aquarea T-CAP se lahko zmeraj nadejate visokih prihrankov.

Aquarea HT. Od 9 do 12 kW Visokotemperaturna enota Aquarea HT je najboljša rešitev za tradicionalno hišo z visokotemperaturnimi radiatorji (denimo radiatorji iz litega železa), saj zmore pri zunanji temperaturi do -20 °C segreti vodo na izhodno temperaturo 65 °C. Aquarea HT lahko zgolj s toplotno črpalko segreje vodo do 65 °C.

IZSTOPAJOČE FUNKCIJE

Serija toplotnih črpalk Panasonic Aquarea po zaslugi svoje izjemne učinkovitosti delovanja tudi pri -20 °C zagotavlja velike energijske prihranke. Toplotne črpalke Panasonic Aquarea razvija in proizvaja Panasonic in ne katero drugo podjetje.

Toplotna črpalka Aquarea je sistem, ki zagotavlja idealno temperaturo in skrbi za pripravo tople vode, in sicer na preprost, varčen in okolju prijazen način, kar mu uspeva s prenosom namesto z ustvarjanjem toplote. Sistem je na seznamu tehnologij, ki ga je v svoj scenarij Blue Map uvrstila Mednarodna agencija za energijo (IEA), katere cilj je do leta 2050 zmanjšati izpuste CO2 na polovico ravni izpustov iz leta 2005.
Aquarea je ogrevalna rešitev nove generacije, ki obnovljive, brezplačne energijske vire (zrak) uporablja za ogrevanje in hlajenje doma ter pripravo tople vode:
· Izredno visoka učinkovitost (COP vrednosti 5,08 za novo monoblok enoto z močjo 5 kW).
· Serija je bila razvita za domove z nizko porabo energije (od 3 kW naprej).
· Rešitev T-CAP je idealna za hladna območja, saj nazivno zmogljivost delovanja ohranja pri temperaturah do -20 °C.
· Preprosto upravljanje s pametnim telefonom (preko vmesnika, ki je del dodatne opreme).
· Velik nabor učinkovitih zbiralnikov, ki hranijo sanitarno toplo vodo.

Nova toplotna črpalka Aquarea zrak-voda se ponaša z najboljšo sezonsko učinkovitostjo. Aquarea si je z vodilnimi inovacijami na področju rabe energije odločno utrdila položaj »zelenega« ogrevalnega in klimatskega sistema.

Prihranek energije do 80 %*
Aquarea si je z vodilnimi inovacijami na področju rabe energije odločno utrdila položaj »zelene« ogrevalne in klimatske rešitve. Aquarea je ogrevalna in klimatska rešitev nove generacije, ki obnovljive, brezplačne energijske vire (zrak) uporablja za ogrevanje in hlajenje doma ter pripravo tople vode.
Toplotna črpalka Aquarea je veliko bolj prilagodljiva in stroškovno učinkovitejša alternativa tradicionalnim grelnikom na fosilna goriva.

»Zeleno« visokoučinkovito ogrevanje z novimi Panasonicovimi sistemi toplotnih črpalk zrak-voda
Toplotna črpalka Panasonic Aquarea v primerjavi z električnimi grelniki zagotavlja do 80 % prihranek pri stroških ogrevanja. Na primer, sistem Aquarea z močjo 5 kW ima vrednost COP 5,28. To je 5,28 kW več od običajnega električnega ogrevalnega sistema, kjer je največja vrednost COP enaka 1. To pomeni 80-odstotni prihranek. Porabo je mogoče dodatno zmanjšati, če na sistem Aquarea priključite fotovoltaične solarne zbiralnike.
Toplotna črpalka zrak-voda Aquarea: inovativna nizkoenergijska rešitev, ki je zasnovana, da zagotavlja izredno mero udobja v vašem domu, tudi pri ekstremno visokih ali nizkih tem peraturah okolice. Ogreva radiatorje, dovaja toploto za talno ogrevanje in konvektorje ter skrbi za pripravo sanitarne tople vode.

Zakaj zračne toplotne črpalke?

 • Ogrevanje, hlajenje in sanitarno toplo vodo zagotavlja en sam sistem
 • Največja mera učinkovitosti, tudi pri ekstremno visokih ali nizkih temperaturah okolice
 • Okolju prijazna rešitev: omogoča priključitev na solarne zbiralnike
 • Tehnologija, ki se prilagodi vsakemu domu: pri ekstremno nizkih ali visokih temperaturah okolice, ne glede na podnebne pogoje
 • Širok nabor rešitev: talno ogrevanje, radiatorji in konvektorji
 • Manjši račun za ogrevanje in nižji stroški vzdrževanja
 • Zmanjšajte svoj ogljični odtis
 • Preprosta integracija z obstoječimi ogrevalnimi sistemi
 • Energetsko učinkovita alternativa sistemom ogrevanja na olje, utekočinjeni naftni plin in elektriko
 • Idealna za objekte brez dostopa do plinovodnega omrežja
 • Nameščena je zunaj objekta, zato prihrani dragocen bivalni prostor

NOVA AQUAREA GENERACIJE H RAZREDA A+++

Lepota, ki jo prinaša udobje. Naprave nove generacije H bodo na voljo v izvedbi od 3 do 16 kW. Naprave z nizko zmogljivostjo so bile posebej zasnovane za domove z nizko porabo energije, njihov COP pa dosega zavidljivo vrednost 5 (na sistemu s 3 kW).

Aquarea, nova generacija za energijsko učinkovito ogrevanje in pripravo tople vode

Po zaslugi svoje visoke stopnje tehnologije in naprednega upravljanja je sistemzmožen vzdrževati visoko izhodno moč in učinkovitost tudi pri -7 °C in -15 °C. Programsko opremo sistema Aquarea je mogoče nastaviti na podlagi zahtev, ki veljajo za domove z nizko porabo energije, kar sistemu omogoča največjo mero energijske učinkovitosti. Aquarea lahko ne glede na vremenske pogoje deluje tudi pri -20 °C! Vgradnja zunanje enote je zaradi njene kompaktnosti zelo enostavna.

Nova zasnova

Nova, izboljšana pravokotna zasnova v beli barvi. Sodoben daljinski upravljalnik je mogoče vgraditi na razdalji do 50 m od notranje enote.

Preprosta vgradnja:

 • Električni priključki se po novem nahajajo na sprednji strani
 • Enostaven dostop do delov in preprosta vgradnja, saj so vse cevi v eni vrsti
 • Nov daljinski upravljalnik s širokim zaslonom z matriko »full dot« in novimi funkcijami
 • Priključiti je mogoče dodatno temperaturno tipalo prostora, solarni komplet, 2-področni upravljalnik, črpalko za bazen in črpalko za kroženje vode (potrebujete dodatno ploščo tiskanega vezja: CZ-NS4P)

Kompaktna za več prostora. Večja vrednost v 1 kompaktnem prostoru:

 • Linijski filter (enostaven dostop in tehnologija hitrega pripenjanja)
 • Izolacijski ventili
 • Elektronsko tipalo pretoka
 • Mogoča uporaba 3-smernega ventila (dodatna oprema: CZ-NV1 v notranjem prostoru)

Nov sistem All In One, kompakten in preprost za vgradnjo

Prostorsko varčna rešitev, ki je idealna za vgradnjo v prostor z omejeno površino. Ob tem pa je Panasonic razvil še dvovalentne in kaskadne sisteme, s katerimi lahko uporabnik upravlja dve področji ogrevanja.
Aquarea All in One je del nove generacije toplotnih črpalk Panasonic za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode za dom.
Aquarea T-CAP je ena najnovejših toplotnih črpalk na trgu, ki zmore nazivno zmogljivost ogrevanja ohranjati tudi pri temperaturah do -20 °C*. Na ta način zagotavlja najboljše razmerje sezonske energijske učinkovitosti.
Toplotne črpalke so preizkušene, da delujejo pri zunanjih temperaturah do -28 °C, zaradi česar bo njihovo delovanje izredno učinkovito in stabilno.
NAJBOLJŠE NA PREIZKUSIH V 2016: * velja za vse naprave All in One T-CAP generacije H (5 kW): najvišja izmerjena vrednost
SCOP (energijska učinkovitost) za vse zračne/vodne toplotne črpalke v svoji kategoriji, ki jih je na svojem seznamu objavila
Danska agencija za energijo: sparenergi.dk/forbruger/vaerktoejer/

Napredno upravljanje
Preprosta uporaba:

nov daljinski upravljalnik s 3,5-palčnim širokim zaslonom z osvetlitvijo ozadja in matriko »full dot« uporabniku zagotavlja jasen prikaz.

Uporaba upravljalnika kjer koli:

daljinski upravljalnik je mogoče vgraditi na razdalji do 50 m od notranje enote.

AQUAREA T-CAP

Za naknadno in novogradnjo lahko toplotno črpalko T-CAP vgradite, kjer je potreba po izhodni moči (v kW) višja.

Zmogljivost ogrevanja je ohranjena tudi pri nizkih temperaturah
Celotna serija T-CAP lahko zamenja stare plinske grelnike ali grelnike na olje, uporabiti pa jo je mogoče tudi z novim sistemom s talnim ogrevanjem, radiatorji ali celo konvektorskimi grelniki, zato je idealna zamenjava za stare plinske grelnike/grelnike na olje. Vse toplotne črpalke Aquarea je mogoče priklopiti tudi na solarni komplet ali fotovoltaični sistem, če želite dodatno povečati učinkovitost in karseda zmanjšati vpliv na naravno okolje.

Najboljša učinkovitost v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi
Panasonicove toplotne črpalke se ponašajo s koeficientom energijske učinkovitosti (COP), ki pri temperaturi +7 °C znaša 4,85, zato so učinkovitejše od drugih ogrevalnih sistemov.

Večji prihranek energije
T-CAP obenem zagotavlja tudi izjemno visoko učinkovitost, in to ne glede na zunanjo temperaturo ali temperaturo vode.

Ključne točke linije

 • Zmožnost ohranjanja izhodne moči delovanja toplotne črpalke¹ tudi pri zunanji temperaturi do -20 °C brez pomoči električnega grelnika
 • Visoka zmogljivost ogrevanja tudi pri nizkih temperaturah okolice
 • Dodatne funkcije: samodejni način delovanja in način delovanja med prazniki, način večje zmogljivosti, način sušenja in prikaz porabe energije
 • Glede na model lahko izberete zmogljivost pomožnega grelnika (3/6/9 kW)
 • Način hlajenja je mogoče aktivirati s programsko opremo²
  1. Pretok pri 35 °C
  2. Tovrstno aktiviranje lahko izvede samo serviser oziroma monter

S toplotno črpalko Panasonic ni potrebe po velikih napravah, da bi pri nizkih temperaturah dosegli zahtevano zmogljivost

 • Panasonicova edinstvena programska oprema in inverterska tehnologija za hiše z nizko porabo energije, ki omogoča, da toplotna črpalka pripravlja ogrevalno vodo pri 20 °C, ko je zaradi toplejšega zunanjega zraka potrebna le manjša mera ogrevanja.
 • Vse toplotne črpalke Aquarea imajo vgrajene 10-litrske raztezne posode
 • Toplotne črpalke Aquarea imajo inverterski kompresor, ki lahko izhodno moč uravnava glede na dejanske potrebe
 • Sistem vključuje zunanjo enoto z dvojnim ventilatorjem
 • Električni grelnik z močjo 3/6/9 kW je del kompleta toplotne črpalke (odvisno od enote)
 • Toplotne črpalke Panasonic delujejo tudi pri zunanji temperaturi do -28 °C, njihova zmogljivost pa je brez potrebe po pomožnem ogrevanju zagotovljena do temperature -20 °C¹
 • Toplotne črpalke Panasonic so zelo tihe in imajo program z nastavitvijo za nočno delovanje Računalo za izračun hrupa najdete na www.panasonicproclub.com
  1) Temperatura pretoka 35 °C

DALJINSKI UPRAVLJALNIK

Napredni upravljalnik za generacijo H
Večja opaznost in enostavno upravljanje prek LCD-plošče z matriko »full dot« in velike plošče na dotik!
Daljinski upravljalnik je mogoče vzeti z notranje enote in ga uporabljati v dnevnem prostoru.

Ključne točke:

 • Velik, 3,5-palčni zaslon LCD na dotik z matriko »full dot«
 • Zaslon visoke ločljivosti z osvetlitvijo ozadja
 • Enostavna nastavitev
 • Preprosto preverjanje pogojev tudi iz dnevne sobe
 • Ploska, inovativna zasnova
 • Temperaturno tipalo v upravljalniku

UPRAVLJALNIK HEAT PUMP MANAGER

Če ga povežete z usmerjevalnikom, so vse informacije o ogrevalnem sistemu, ki ga upravlja HPM, na voljo preko interneta. Monterji, servisna podjetja in končni uporabnik lahko vgradnjo spremljajo na daljavo.
Panasonic je za HPM razvil nov način preprostega zagona. Tako boste vaš dvovalentni sistem zagnali v samo 10 minutah!

Ključne točke:

 • Enostavno izbiranje s sistemom, ki je »pripravljen na uporabo«
 • Na voljo je do 610 predhodnih konfiguracij, ki jih najdete na www.panasonicproclub.com
 • Za velike vgradnje je mogoč kaskadni sistem
 • Dvovalentni nadzor, ki omogoča tudi upravljanje plinskih grelnikov
 • Mogoč nadzor 2 mešanih ogrevanih območij
 • Pripravljeno za pametno omrežje
 • Način delovanja solarnih zbiralnikov, ki proizvaja toploto, ko fotovoltaika proizvaja električno energijo
 • Spletni dostop z nadzorom vseh parametrov
 • Enostavna vgradnja, konfiguracija zapletenega sistema pa je izvedljiva v manj kot 3 minutah

UPRAVLJANJE IN POVEZLJIVOST

Sistem Internet Control
Kaj je Internet Control?
Toplotne črpalke Aquarea je mogoče z internetom povezati prek brezžičnega omrežja LAN. Ko je povezava vzpostavljena, je enoto mogoče zgolj z računalnikom ali pametnim telefonom nadzirati od koder koli in kadar koli. CZ-TAW1 omogoča nadzor delovanja celotnega sistema in pošiljanje sporočil s kodami napak, ob tem pa še celovito časovno razporejanje in izčrpno statistiko o porabi energije. Naprava je pripravljena za bodoče izboljšave na strežniku in prinaša napredne nove funkcije za
vzdrževanje na daljavo. Te napredne funkcije bodo poskrbele za hitrejši servis, monterjem in servisnim podjetjem pa prihranile dragocen čas.

Prospekti

 • Prospekt toplotne črpalke PANASONIC 2017/18