Kamini JOTUL

Že v dobrih starih časih so se ljudje zbirali okrog svetlobe gorečih drv in ter obujali spomine preteklosti, se sproščali in obnovili svoj duh. V današnjem svetu, ni boljšega načina da izkusite toploto ognja kakor s pomočjo kaminskih peči ali vgradnih kaminov proizvajalca Jøtul. Nikjer ne obstoja boljša možnost toplote kot tukaj.

Kvalitetna izdelava in inovativnost

Železova litina se smatra kot najboljši material za proizvodnjo kaminskih peči in kaminskih vložkov. Zaradi svojih materialnih karakteristik ima sposobnost da zdrži visoke temperature in absorbira toploto, ki jo oddaja v okolico. Kvaliteta Jøtulovega emajla, katerega je Jøtul pričel izdelovati med prvimi pred 50-imi leti, je eden izmed najboljših v svetu, kar daje izvrsten končen izgled ter ne zahteva posebnega vzdrževanja s tem pa poveča svoj eleganten izgled. V svetu kaminskih peči in vgradnih kaminov iz železove litine je znamka Jøtul simbol kvalitete, izvrstne končne obdelave. sijajnega dizajna in varnosti že od leta 1853. Zaradi tega številni smatrajo, da je Jøtul-ova livarna najboljša v svetu, saj oni delajo stvari, katere drugi ne zmorejo.

Ekološka naravnanost

Jøtul v principu investira v našo prihodnost. Jøtulova tehnologija čistega izgorevanja “clean burning system – CB “, katera je vgrajena v večini Jøtulovih proizvodov omogoča popolno izgorevanje lesa ter podaljša čas gorenja. Ta sistem izgorevanja omogoča višjo temperaturo ogrevanja, večjo čistost dimnika, saj strupene pline ponovno zažiga in jih šele nato izpušča v atmosfero ob tem pa poveča učinek proizvoda Jøtul.

Proizvodi Jotul

Prostostoječi kamini

  • Več modelov prostostoječih kaminov si lahko ogledat TUKAJ

Kaminski vložki

  • Več modelov kaminskih vložkov si lahko ogledat TUKAJ

Devet tehtnih razlogov zakaj kamin Jotul

1. Norveška tradicija. Norveško podjetje JØTUL proizvaja kamine že od leta 1853 in je vodilni proizvajalec vgradnih in prostostoječih kaminov na Norveškem. Kamini JØTUL so narejeni posebej za ekstremne razmere katere so na severu Evrope, torej tudi do -40°.

2. Kakovostni materiali. Vgradni in prostostoječi kamini JØTUL so narejeni iz visoko kakovostne litine. Za izdelavo svojih kaminov uporabljajo najmodernejšo tehnologijo kar pripomore k še kakovostnejši izdelavi.

3. Dolgo gorenje brez nalaganja. Najmodernejša tehnologija patentirana v podjetju JØTUL zagotavlja maksimalno učinkovitist ob minimalni porabi goriva/drva. Z enkratnim nalaganjem kvalititenih drv je lahko čas gorenja več kot 8 ur.

4. Visok izkoristek. Zaradi svojevrstne tehnologije je izkoristek pri kaminih JØTUL preko 80%. Tudi z manjhim ognjem lahko dosežemo visok učinek.

5. Nizki stroški. Zaradi visokega izkoristka, nizke cene goriva (les, lesni briketi), majhnimi stroški namestitve in vzdrževanja dosežemo minimlne stroške ogrevanja s tem pa še polepšamo ambient in vzdušje.

6. Prijaznost do okolja. Kamini JØTUL zaradi svojega sistema CB (clean burning) izgorevanja ne obremenjuje okolja.

7. Design. JØTUL izpolni okus še kako zahtevnega kupca saj v svojem asortimanu ponuja tako klasične kakor modernejše oblike prostostoječih kaminov in kaminskih vložkov. Ob tem pa ponuja še 5 različnih vrst barv (črna-sivo, mat-črna, zelena, slonokoščena bela in siva). Torej: Za vsakega nekaj.

8. Dolga življenjska doba. Zaradi visoko kakovostnih materialov je življenjska doba JØTUL kaminov zelo dolga (več generacij).

9. Garancija. JØTUL ponuja na vse svoje modele 10 let garancije na litino ter 2 leti na steklo.