Toplotne črpalke IDM

Toplotne črpalke IDM vam s pomočjo izkoriščanja energije iz zraka – vode – sonca in zemlje nudijo energetsko neodvisnost. Pri uporabi alternativnih virov energije niste vezani na običajne energetske vire in z njimi povezanimi podražitvami. Dokler namreč sije sonce, dokler sta na razpolago voda in zrak ter zemlja, ki deluje kot zbiralnik toplote, imate zanesljive vire energije. Za prihodnost ste torej zavarovani in vam ni treba skrbeti, da bi vam »zaprli pipo« in bi sedeli v hladnih prostorih ali trpeli vročino. Z energetsko družino IDM je ogrevanje in hlajenje udobno, dolgoročno varno in ugodno.

Toplotne črpalke pripomorejo tudi k ohranjanju naših naravnih virov, saj ne proizvajajo emisij. Prav tako je zagotovljena fleksibilnost, saj IDM s 150-imi različnimi sistemskimi rešitvami nudi raznolikost najvišje kakovosti na področju toplotnih črpalk, priprave sanitarne vode in solarne tehnologije.

Ogrevanje in hlajenje

Tako ogrevanje pozimi kot hlajenje v vročih poletnih dnevih: inovativen razvoj toplotne črpalke IDM celo leto ustvarja konstantno ugodno klimo. Toplotne črpalke ne uporabljate le za ogrevanje, temveč tudi za hlajenje.

Prijetno toplo: IDM toplotne črpalke ogrevajo prostore preko velikih grelnih površin v tleh in stenah. Že pri nizkih temperaturah ogrevanja – in s tem povezano privarčujejo energijo – ostajajo prostori konstantno prijetno topli.

Pasivno hlajenje: Pri minimalni porabi ostajajo bivalni prostori tudi v vročih poletnih dneh prijetno hladni. Temperatura se iz zemlje prenaša neposredno na sistem talnega in stenskega ogrevanja. Tako privarčujete stroške, ki bi jih imeli z nakupom klimatske naprave.

Aktivno hlajenje: Toplotna črpalka sodeluje pri hlajenju in odvaja poletno vročino v zemljo. Tam se odvedena toplotna energija zbira za uporabo v hladnejših letnih časih. Medtem ko hladite, že skrbite za zimo. Z običajnimi sistemi ogrevanja to ni mogoče.

Sveža topla voda

Toplotne črpalke IDM ne ogrevajo le prostorov, temveč tudi higiensko čisto pripravljeno sanitarno toplo vodo. S tehniko prenosa toplote HGL lahko dosežemo temperaturo do 60°C. HGL prav tako poskrbi za prijetno sobne temperaturo, ko stopite izpod toplega tuša. Videli boste, da bo z IDM-ovo tehnologijo HGL tuširanje postalo najljubše opravilo vaše družine.

Zniževanje stroškov: IDM-ova toplotna črpalka Terra s HGL ne nudi le dvojnega udobja, temveč pomaga tudi pri varčevanju z dodatnimi viri energije in s tem povezanim znižanjem stroškov. Ta inovativna tehnika namreč posebej skrbno ravna z vašo energijo. Smiselno jo razdeli na dva dela: 85% energije se pri 35°C dovede v ogrevalni krog, drugi del doseže temperaturo 60°C in je tako na razpolago ta pripravo tople vode s Higienikom.

Udobje preko Hygienika: Hygienik je 2 v 1 plastni zbiralnik. V zgornjem delu se nabira vroča ogrevalna voda za segrevanje pitne vode. Spodnji del služi kot izravnalni zbiralnik za nizkotemperaturno ogrevanje. Takoj ko odpremo toplo vodo v tušu, umivalniku ali pomivalnem koritu, toplotni prenosnik na Hygieniku prenese toploto ogrevalne vode na pitno vodo – hitro in higiensko.

Darilo matere zemlje – Terra toplota zemlje

Zemlja je velik zbiralnik energije, na katerem dobesedno sedimo. IDM-ove Terra toplotne črpalke s HGL tehniko izkoriščajo to energijo s pomočjo globinskih sond ali zemeljskih kolektorjev. Sistem nas pozimi greje in poleti hladi ter celo leto pa nas oskrbujejo s toplo vodo. IDM-ova črpalka je sama sebi elektrarna, ki stoji na vašem vrtu. Ko cene običajnih energentov vrtoglavo naraščajo ste vi neodvisni.

Voda kot vir življenja in energije – Terra podtalnica

Kjer teče podtalnica, tam je življenje in življenje je energija. IDM-ova Terra toplotna črpalka z izkoriščanjem podtalnice uporablja to brezplačno energijo za vašo hišo za ogrevanje, hlajenje in pripravo tople vode.

Vsestranski talent v energijski družini – Terra zrak

Zrak ne daje dobrega občutka svobode le jadralnim padalcem, temveč tudi vsem, ki z njim ogrevajo. Energija iz zraka nas namreč osvobaja iz okov običajnih energetskih virov. Zračne toplotne črpalke Terra so popolna rešitev za ljudi, ki želijo, da se njihove skrbi glede oskrbe z energijo razblinijo v zraku.

Naši “velikani” so pravi mojstri varčevanja – Terra Max

IDM-ove Terra Max toplotne črpalke so popolna rešitev za veliki gradnje in so s svojo uporabnostjo prepričale že mnoge investitorje. Kjer se namreč veliko ogreva in hladi, ograjo obratovalni stroški posebej veliko vlogo. Z grelno močjo do 500kW lahko oskrbujete vsakršne zgradbe.

Veliko energije za vse: Tako v hotelih, hišah ali šolah je poleg ogrevanja in hlajenja treba zagotoviti toplo vodo. Zato sm os tehnologijo HGL in tehniko sveže vode razvili tudi za velike toplotne črpalke. Zaneslivo in učinkovito.

Prospekti

  • Katalog toplotne črpalke IDM
  • Prospekt toplotne črpalke IDM zemlja - voda in voda - voda
  • Prospekt toplotne črpalke IDM zrak - voda IL
  • Prospekt toplotna črpalka IDM zrak - voda SL
  • Prospekt toplotna črpalka IDM zrak - voda CL
  • Prospekt toplotne črpalke IDM Terra MAX
  • Prospekt zalogovnik vode IDM Hygienik