Zanimivosti

Centralni sesalni sistem

Centralni sesalni sistemi so na našem trgu prisotni že precej časa in vedno več ljudi se odloča za vgradno le teh. Skeptiki bodo dejali, da večino praha izgine v sesalcu. Se tudi vi strinjate s to trditvijo? Priznati je potrebno, da večji del res ostane v vrečki sesalca. Vendar kaj pa je z mikroorganizmi kot so pršice, virusi, bakterije in fini prah, katere ne zaznamo s prostim očesom?

Predvsem mikrodelci so odgovorni za alergije na hišni prah ali za astmatična obolenja. In te škodljive delce ne odstranimo z domnevnim čiščenjem, temveč bodo z izpihom sesalca zgolj razpršeni po prostoru. Že po nekaj minutah, ko se vidni prašni delci posedejo, je na pohištvu viden rezultat čiščenja. Zdravju škodljivi delci, ki so manjši kot tisočinka milimetra potrebujejo v precepu več ur, da se ponovno posedejo. Pri alergikih privede to do masivnih težav.

Centralno sesalni sistem je sestavljen iz cevne razpeljave, sesalnih in talnih doz, opreme in pribora za montažo ter seveda sesalne enote.

Cevna razpeljava je izvedena iz brezšumnih odtočnih cevi RAUPIANO Plus, premera 40,50 ali 75 mm (ponavadi uporabljamo 50 mm cevi), ki jih vgradimo v zidove in tla objekta. Morebitne zamašitve sistema lahko preprečimo le, če je premer razvodnih cevi večji od premera gibljivih cevi od vtičnice do sesalnih nastavkov.

V posameznih bivalnih prostorih so nameščene sesalne doze oziroma vtičnice, v katere priklopimo sesalno cev. Običajno jih namestimo v višini električnih vtičnic ter jih smotrno razporedimo, da s sesalno cevjo lahko dosežemo vse vogale v objektu.

Centralno sesalno enoto, katera sesa umazanijo in prašne delce skoraj neslišno, je potrebno postaviti v pomožnem prostoru kot na primer v kleti ali garaži. Pritrdimo jo na zid, izpuh zraka pa napeljemo ven iz prostora na prosto.

V podjetju THS priporočamo centralno sesalni sistem znamke REHAU VACUCLEAN. Idealen je za alergike in astmatike. Z njim prihranimo skoraj polovico časa, pridobimo skoraj neslišen način čiščenja ter se izognemo prenašanju sesalca iz enega prostora v drugi. Pršice, bakterije in mikrodelci bodo brez vrtinčenja po bivalnem prostoru posesani in preneseni na prosto. Z Rehau visokokakovostno tehnologijo boste povečali vaše bivalno udobje in vrednost vaše nepremičnine.

Back to list